Nudimo Vam Rafting, Kanjoning, Spuštanje i penjanje uz vertikalnu stenu.

Na najlepšim predelima planine Tare, jezera Perućac i reke Drine. Kanjon reke Rače, Brusnički potok, stene Sokolarica, Zaovine, reka Drina…

Sve je organizovano u pratnji iskusnih vodiča i instruktora.

Kanjoning picture

Kanjoning (eng. Canyoning)

jedan je od najmlađih ekstremnih sportova, podrazumeva kretanje kanjonom reke uz savladavanje prirodnih prepreka, koristeći se različitim tehnikama.

Prepreke se savladavaju, penjanjem, odveravanjem, korišćenjem užeta, plivanjem, skakanjem sa vodopada...

Na Tari postoji nekoliko lokacija za kanjoning, mi vam uzdvajamo dve: kanjon reke Rače i kanjon Brusničkog potoka.

Free climbingpicture

 Free climbing (Slobodno penjanje)

Slobodno penjanje je disciplina, odnosno  način penjanja u sportsko penjačkim i alpinističkim smerovima. Osnovna karakteristika slobodnog penjanja je što u njemu nije dozvoljeno  korišćenje opreme za penjanje, već se koristi vlastita snaga i spretnost, a oprema služi isključivo za osiguranje od padova.

U ponudi se nalaze dva smera, od 25m i 50m, oba na vidikovcu Sokolarica.

Treba napomenuti da ste non-stop, 100% bezbedni i da se u svakom trenutku nalazite pod nadzorom instruktora koji će Vam, ukoliko je to potrebno, davati instrukcije kako da prevaziđete prepreku koja se nalazi ispred Vas.

Oprema: zaštitni šlem, alpinistički pojas sa pratećom opremom, penjačice  (patike namenjene isključivo za penjanje).

Rafting rekom Drinom  picture

Rafting

Nudimo Vam rafting rekom Drinom od Brane na jezeru Perućac do Bajine Bašte (15 km) ali i dužu stazu od Perućca do Rogačice u dužini od 30 kilometara.

Iskusni rafteri učiniće da na ovoj zelenoj lepotici doživite trenutke za pamćenje.

Naravno, komplena začtitna oprema je tu da bi se spuštali potpuno sigurno.

 

Abzajlpicture

Abzajl - Spuštanje niz stenu

predstavlja tehniku spuštanja niz uže i stenu uz pomoć odgovarajuće opreme. Kao tehnika se koristi kada je litica, nizbrdica, stena suviše strma da bi se niz nju bezbedno spustili bez dodatnog obezbeđenja. 

Planina Tara je prepuna lokacija na kojima se može izvoditi abzajl. Kako je ovo jedna od osnova alpinizma, idealan je za početnike koji nemaju iskustva sa istim, ali i za one već iskusne, jer sto metarske litice pružaju vise nego dovoljno adrenalina!

Najatraktivnija lokacija za abzajl je vidikovac Sokolarica. Najmanji smer je 25m, na kome zajedno sa instruktorom učite osnovne stvari o alpinizmu. Kada naši instruktori procene da ste savladali najmanju liticu, prelazite na sledeću od 50m, pa 75m i 100m!!!

Obavezna oprema svakog polaznika je: zaštitni šlem i alpinistički pojas sa pratećom opremom, zaštitne rukavice.

picture

Naša foto galerija

 

 

Kontakt:

Telefon: +381 61 6682 667