Zaovine - Vila "Omorika"

Vila 'Omorika" se nalaze u Zaovinama – zaseok Popovići na planini Tari. 

U neposrednoj blizini jezera Spajići i na 1 km od velikog Zaovljanskog jezera, što ove objekte čini još ekskluzivnijim. To je idealno mesto za odmor, rekreaciju, lovni turizam i ribolov.

 

Svojim konforom i udobnošću naši objekti Vam omogućavaju pravi i potpuni odmor.

 

 

 

 

IZNAJMLJUJEMO I ČAMAC SA MOTOROM.

 

 

Vlasnik: Dragan Đurić

   Telefoni:

062/286795

064/8475-223

031/865-495

e-mail: djuricbb@hotmail.com

 

 

 

Vila "OMORIKA"

Vila raspolaže sa:

  • -dnevnim boravkom sa kuhinjom

  • -dve spavaće sobe

  • -kupatilom

Objekat je površine 55m2.

Raspolaže sa 6 ležajeva (jedna soba 2+1, jedna soba sa dva ležaja i dnevni boravak 1 ležaj). Za porodice sa malom decom tu je i krevetac. Grejanje je na pelet.

Upoznajte vrednosti Zaovina i planine Tare

Zaovine se nalaze u Zapadnoj Srbiji, i administrativno pripadaju teritoriji opštine Bajina Bašta. Predstavlja šumovito područje brdsko-planinskog karaktera koje obuhvata naselje Zaovine sa 28 zaseoka, jezero Zaovine i kanjon Belog Rzava „Sklopovi“.

 

Nalazi se u južnom delu planine Tare u prostornoj predeonoj celini poznatoj kao „Ravna Tara“. U geomorfološkom smislu predstavlja prirodnu sponu planine Tare sa Zlatiborskim masivom i Mokrogorskom kotlinom.

minimalna nadmorska visina 784 m

maksimalna nadmorska visina 1.412 m (vrh Miloševac)

obuhvata površinu od 5.593,61 ha.

 

  • Zaovine su čuvene kao mesto na kojem je otkriven živi fosil biljnog sveta, Pančićeva omorika. U zaseoku Đurići 1875. godine čuveni botaničar Josif Pančić otkriva novu „felu“, endemoreliktnu vrstu četinara kojoj daje naziv Pančićeva omorika (Picea omorika). Zaovine su jedino stanište Pančićeve omorike na serpentinitu.

  • U akumulacijama je evidentirano 14 vrsta riba, predstavnika 6 familija: potočna pastrmka, kalifornijska pastrmka, skobalj, klen, mrena i dr.

  • Izletnički vidikovci (Zmajevac, Bela Voda i Gavran);

  • Geomorfološka atrakcija u dolini reke Beli Rzav, na Lukama: Grad, sa ostacima srednjovekovnog utvrđenja, za koju je vezana legenda o plemiću i njegovoj nevernoj ženi;

  • Mesto Crkvine u podnožju Grada i ostaci srednjovekovne crkve bazilike.

Kanjon „Sklopovi“ reke Beli Rzav

  • Karakteristična vrednost područja Zaovina ogleda se u harmoničnoj povezanosti čoveka i prirode koja se ovde zapaža.

  • Na ovim prostorima vekovnu tradiciju ima stočarstvo – meso, mleko, sir, kajmak, koji se tu proizvode, predstavljaju najkvalitetnije namernice koje možemo naći na domaćem tržištu;

 

 

Pročitajte više o ZAOVINAMA....ovde

Slike Zaovina...ovde