˙ţ Planinska kuća MESEČEV PUT - Osluša - planina Tara

Planinska kuća (brnara) MESEČEV PUT izgrađena je 2021. godine. Nalazi se na Tari, u mestu Osluša, nedaleko od poznatog vidikovca. Pogledajte lokaciju na Google mapi.
Velika terasa sa pogledom na reku Drinu, jakuzzi, sauna, velika natkrivena terasa sa roštiljem... učiniće da ovde provede odmor kakav zaslužujete. U blizini su i dva caffe bara.

Maksimalni kapacitet je 5 osoba.

 

 

Osluša se nalazi u blizini Mitrovca, iznad strmih padina prema Drini ,neposredno uz tarsku magistralu.

U morfološkom pogledu područje Osluše se generalno može okarasterisati kao zatalasana visoravan, prosečne nadmorske visine oko 1000 m. Idealno je mesto za planinski biciklizam i duge šetnje šumskim putevima.

 

 

 

Telefon za informacije i rezervacije:

 

 

Planinska kuća MESEČEV PUT - Osluša - planina Tara

 

Na prvom nivou je velika natkrivena terasa sa zidanim roštiljem i relax soba sa saunom i đakuzijem. U prizemlju se nalazi dnevni boravak sa kuhinjom i kupatilo. Na sratu je soba sa francuskim ležajem, jednim singl ležajem i ugaonom graniturom koja se po potrebi može razvlačiti. Grejenje je na drva i norveškim radijatorima na struju. Televizija je MTS Sat. Besplatan je bežični internet. Sve je komplet opremljeno (bade mantili, papuče, peškiri...).
 

 

Vidikovac sa pogledom na reku Drinu i Bajinu Baštu.

 

Od naše kuće se mogu realizovati i izleti do Mitrovca, jezera u Zaovinama, do Mokre Gore, obići grad Mećavnik, Kaluđerske Bare, Perućac i grad Bajinu Baštu.

 

Osluša na Tari je idealno mesto za duge šetnje u prirodi i rehabilitaciju plućnih i anemičnih bolesti.

 

Šume su pravo obeležje Osluše, od kojih su neke teško prohodne. Šume zauzimaju procentualno najveći deo površine. Vrste koje preovlađuju su smrča, beli bor, mada ima i crnog, zatim kleka,  jela... Proplanci i poljane smešteni su između šumskih celina i na njima preovlađuju planinske trave od kojih su mnoge lekovite.